Friday, September 29, 2006





Ecuador/Quito.

Okei, kallid lugejad. Viimane kanne laheb siit mandrilt teele.
Tegeleme aktiivselt suuremat sorti lopuspurdiga. Oleme siin juba kolm kuud olnud, aga ikka on asju, mida pole veel proovinud ja lahedalt uurinud. Proovime need nyyd koik korraga ara teha. Vaga tihe tegevus.. :) Pohiliselt holmab see muidugi sooki ja jooki ;) Jargnevalt moned lemmikud ja asjad, mida viimase nadala jooksul proovitud:
* Fritada - frityyritud sealiha, mida serveeritakse maisi (igat sorti maisi, paisutatud ja popcorn ja keedetud jne) ning praekartulitega. Tavaliselt selline tanava ja napuga soomise toit, aga kaisim spetsiaalsely fritada kohvikus seda soomas, ehk lusikaga. Nad soovad koike lusikaga. Fui, kahvliga maitseb ju toit paremini.. :) Aga fritada on super hea. Soolakas sealiha ja praekartul, kolab koduselt, eks?
* Encebollado - supp, mille pohikoostisosad on sibul (siit ka nimi), yuca (kophalik kartuli moodi juurikas) ning mereannid. Tavaliselt kala. Ja see supp on hasti paks ja toitev, hulgaliselt kala ja sibulat. Kindlasti peab sinna sisse pigistama laimimahla ning lisama natuke aji-t (Aju on tshillipipra kaste, kodustehtud, sibulad, tshillipipar, tomat, siuke mogin ja hasti terav, kaib igale poole) ning koige peale tuleb raputada popcorni ja banaanilaaste. Super. See on siin meie vaieldamatu lemmik. Yle koige.
* Dulce de leche - maius, mis sarnane serbetile. Tehakse piimast.
* Cocada - see on magusatest asjadest me lemmik - kookosest ja karamellistunud suhkrust - ylimagus ja super maitsev.

Tegime ka korraliku vanalinnatuuri ning ronisime basiilika torni, et saada haid pilte ja vaateid kogu linnale. Saime. Aga millise hinnaga??? Ma pidin vahepeal taitsa tosiselt paanika attaki saama. Ma ei karda korgust, kyll aga suuri asju. Ja et sinna torni saada, pidi minema basiilika katuse sisse. See on suur ja kivist ja hirmus ja ronima mingeid vaiksed raudredeleid mooda torni otsa. HIRMUS. Aga oli seda vaart. ;) Nautige pilte. ;)

Kaisime ka rikaste ostukeskuses (Gucci, Armani, Oakley) ilusalongis jalle jalgu depileerimas. Sattusin mingi muti otsa, kes oli vist esimest korda asja kallal. Kokku laks 2 tundi (tavaliselt 30 min), hirmus stress ja narvipinge (sest nagin, et tulemus tuleb eriti kehv) ning asi loppes hoopis sellega, et lopetama pidin ise. Panin aga vaha peale ja muudkui tombasin ja saatsin muti kuradile :) No lihtsalt narv katkes. Siin tuleb ikka igasugu lobusaid asju ette. Linna peeneimas salongis peab ka ise omale teenust osutama ja siis selle eest maksma :):)

Tagasi koju tulles, selgus et vahepeal olid rotid meie soogi toast ara viinud. Soogi ja maiused, mille me kojutoomiseks olime ostnud. Tegelt siiski mitte rotid, aga meie hotelli admin poiss. Kes tube koristab. Ilmselt istus meie voodi peal ja nosis maiust, vottis yhe banaani ka peale ning kuna see koik olimagus, siis joi ka vett ja karastusjooke peale. Tegime skandaali. Laks poodi ja ostis meile uued. Usumatu. Palus vabandust ka. Aga nii rumalat varast pole ammu nainud. Riiulis, nahtaval kohal on kolm karastusjooki. Ta joob yhe ara. Kas ta arvab, et me ei saa aru? Et me ei tee sellest numbrit? Et me arvame, et me joime ise ara? Naljakas, aga samas tobe. Lopp hea koik hea. Raha oli onneks alles. Vist...

Ooookei, sellega ongi koik praeguseks. Side lopp siit mandrilt, ent tasub siia aadressile veel tulla, sest arvan, et kodus kui asjale on natuke perspektiivi lisandunud ning motted selginenud, teen veel kokkuvote sellest suurest seiklusest. Seega, arge aadressi ara unustage. :)

Aga praegu tanud koigile, kes lugesid, kommenteerisid voi niisama kaasa elasid.
Saabume esmaspaeval 2. oktoobril kell 14.25 Tallinna lennujaama. Kui koik hasti laheb. Emps, tule siis vastu palun ning teisi kallistame siis kui kohtume! ;)

4 Comments:

Blogger Nele said...

kell 13.35 saabume. esmaspaeval. suures arevuses panin valesti. oleme juba Euroopas...

9:33 AM  
Blogger Hernes said...

oot misasja, muudkui käin siin ja ei tule uusi kandeid põnevatest seiklustest eestimaal:) imelik...

2:16 PM  
Anonymous Anonymous said...

ei ole ikka veel midagi põnevat olnud või!?
E.

8:50 AM  
Anonymous Anonymous said...

kas eestis elate voodi all võüi et miskit kirjutada pole ?!!!!!!!!
tidi malle

5:14 PM  

Post a Comment

<< Home